Inschrijven en lenen

Lid worden?

Lid worden van de bib is gratis. Inschrijven doe je met je identiteitskaart aan de balie. Je krijgt dan een bibliotheekpas. Met deze pas kan je terecht in alle Nederlandstalige bibliotheken in Brussel.
Wanneer je je bibliotheekpas verliest, krijg je een nieuwe pas voor 2 euro.
Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zich inschrijven met één van hun ouders.
Verhuis je? Laat het weten aan de balie, dan passen we je gegevens aan.

 

Lenen

Boeken en DVD’s uitlenen is gratis.
Je mag 15 boeken en 2 DVD’s uitlenen per keer.
Boeken en DVD’s mag je uitlenen voor een periode van 3 weken. 

 

Verlengen en reserveren

Je kan de uitleentermijn met 3 extra weken verlengen. Verlengen doe je aan de balie, per telefoon, per e-mail of via de website van de bibliotheek.
Ook een boek of DVD reserveren kan je aan de balie, per telefoon, per e-mail of via onze website. De bibliotheek verwittigt je zodra het materiaal voor jou beschikbaar is. Je dient het materiaal dan af te halen binnen de 14 dagen, anders vervalt je reservatie.

 

Te laat?

Breng je de boeken of DVD’s te laat terug naar de bibliotheek? Dan betaal je een boete. De boetes bedragen 0,05 euro per week te laat per stuk te laat. Als je de boete niet betaalt, wordt je bibliotheekpas (tijdelijk) geblokkeerd.

Vanaf 8 dagen te laat stuurt de bibliotheek een herinneringsbrief met de post. Deze kost (0,50 euro) is dan ook voor jou.

 

Verlies of beschadiging

Bij verlies of beschadiging van een boek of DVD wordt een vergoeding gevraagd. Controleer alles voor het uitlenen en meld beschadigingen aan een bibmedewerker.