Buurt Correspondent de Quartier: Zin om mee te werken?

BUURT CORRESPONDENT DE QUARTIER,
een project van buurtjournalistiek voor en door de inwoners (en sympathiserende mensen) van Sint-Gillis.
a journalistic project for and by the inhabitants (and sympathizing people) of Saint-Gilles.

NL// (english : see below)

Zin om mee te werken aan een krant  en ons mediaplatform met info over het buurtleven in Sint-Gillis?
Neem deel aan het reporterslabo waarbij ieder zelf tekst en beeld mee kan creëren.

De inhoudelijke focus ligt op portretten en verhalen van inwoners, over lokale initiatieven en solidaire projecten uit Sint-Gillis; en kritisch-opbouwende reportages.

We organiseren maandelijkse bijeenkomsten waarbij iedereen uitgenodigd wordt om thema’s voor te stellen.  Dé kans om mensen uit de buurt te ontmoeten en van elkaar te leren.  Samenwerken en mediakwaliteit staan voorop.

We starten een nieuw seizoen! Vanaf heden werken we samen met [*] la petite Maison du Peuple.  Samen lanceren we een lokaal participatief digitaal mediaplatform met de naam "DAZIBAO".

De eerstvolgende buurtreporters-redactievergadering gaat door op VRIJDAG 1 APRIL om 19u in de GC Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis. Iedereen is welkom. Gratis.

Taal : Nederlands, Frans en Engels. Iedere deelnemer kan in z’n eigen taal schrijven en werken.

Geïnteresseerd?  info: Philip Meersman,GC Pianofabriek, tel. 02/541 01 70, e-mail: Philip.Meersman @ pianofabriek.be// Germana De Bock, Nederlandstalige Bibliotheek van Sint-Gillis, tel. 02/533.98.65, e-mail: gdebock @ stgilles.irisnet.be// Jeep Novak, [*] la petite Maison du Peuple, e-mail: jeepnovak@gmail.com

---------

ENG//

Do you like to write or be involved in photography? Would you like to work as a community journalist at our digital media platform?

Why not join the project “Buurt Correspondent de quartier”! We start a new season with renewed energy, a lot of new ideas and with two new partners: [*] la petite Maison du Peuple (pMP) and Dewey!  Together we have launched theparticipatory multilingual digital platform for and by the people of Saint-Gilles , named "DAZIBAO".

The objective of this participatory platform is to inform about local realities and solidarity initiatives in Saint-Gilles and to portrait Saint-Gilles in all its 1060 faces.

You are invited to write your own articles, columns, add your photos, films, drawings… and share them with 1060 and beyond via this platform.

The first meeting of this new season of Buurt Correspondent de Quartier will be FRIDAY April 1st , 7pm @ Pianofabriek, Rue du Fort 35, 1060 Saint-Gilles!

Bring your friends, invite others that would like to participate in this project!

Language: Dutch, French and English.  Everyone can work in her/his own language.

Interested? info: Philip Meersman,GC Pianofabriek, tel. 02/541 01 70, e-mail: Philip.Meersman @ pianofabriek.be// Germana De Bock, Nederlandstalige Bibliotheek van Sint-Gillis, tel. 02/533.98.65, e-mail: gdebock @ stgilles.irisnet.be// Jeep Novak, [*] la petite Maison du Peuple, e-mail: jeepnovak@gmail.com