Nieuws

De bib van Sint-Gillis biedt ook in de gevangenisbibliotheek culturele activiteiten aan. Zo volgden gedetineerden onlangs tijdens het wekelijks bibliotheekbezoek een poëzie-workshop. Daarop lazen cursisten Nederlands buiten de muren de gevangenisgedichten en kropen op hun beurt in de pen. De resultaten zijn samengebracht in de bundel ‘Poëzie geeft je vleugels – La poésie donne des ailes’. Je leest er onder andere liefdesgedichten, gedichten opgedragen aan moeders, gedichten over de eenzaamheid van de cel,... en zelfs een ode aan iemands favoriete snack. Benieuwd?

Het voorbije jaar moest de gevangenisbibliotheek haar deuren sluiten wegens sociale acties en personeelsonderbezetting binnen de gevangenismuren. De gevangenisbibliotheek is weer heropgestart tot vreugde bij de gedetineerden. Lees hier meer over de werking van de gevangenisbibliotheek.

Staat het al in je agenda? Op donderdag 14 april 2016 om 19 uur ben je opnieuw welkom bij EMILE, de halfjaarlijkse talkshow van de Nederlandstalige bibliotheek. Aan het programma wordt nog gesleuteld, maar reken op een kennismaking met ongewone sprekers en inspirerende verhalen uit Sint-Gillis, overgoten met straffe muziek.

(texte en FR en bas)

NL// De bib van Sint-Gillis, samen met BLI:B Vorst, MIRO en De Dagen, organiseert dit najaar tijdens tien vrijdagen een samen-lezen-uurtje bij MIRO.

Kom genieten van verhalen en gedichten van over de hele wereld. Met gezellige babbel over de teksten.

Nadien eten we samen soep. Iedereen is welkom!

Praktisch

TIEN VRIJDAGEN: 2, 9, 16 en 23 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en 4 en 11 december 2015

We vormen een open groep. Aansluiten kan op elk moment.

Het is al een jaar geleden dat de Arabische collectie in de bib werd welkom geheten! Tijd om deze bijzondere verjaardag te vieren! Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert de bib allerlei activiteiten.